Psihoterapia de familie

Acum poti sa ai raspuns in timp util la diferite intrebari de psihoterapie.

Reclame

Responses

  1. ce este psihoterapia de familie? ce forme exista?

    • Psihoterapia de familie este o interventie terapeutica la nivelul familiei. Abordarea sistemica are la baza premisa familiei ca sistem complex de interactiuni intre membrii acesteia care la randul lor formeaza, ca individualitate,un sistem.
      Despre ariile de intervenţie si abordari veti putea citi in perioada imediat urmatoare.

  2. cred ca aceste informatii sunt utile dar ca nu sunt mediatizate destul, deoarece apar din ce in ce mai multe cazuri de dispute intre parinti divortati, privind incredintarea/reincredintarea copiilor, care sunt cei care sufera in realitate

    • Multumesc pentru atentia dvs. Intr-adevăr există tot mai multe cazuri de divorţ in care ambii părinţi işi dispută drepturile lor in instanţă, insă uită că aceste drepturi, orgolii sunt specifice rolurilor lor maritale avute in cuplu, pe cand, in interesul superior al copilului vorbim de rolurile lor parentale. Pe de altă parte insă, atunci cand părinţii işi dispută custodia in instantă, ei se află pe poziţii de competiţie si deci, nu vor obţine o solutie multumitoare nici pentru ei si nici pentru copii. După cum studiile arată, ajustarea pozitivă a copilului post divort depinde de calitatea relatiilor dintre cei doi părinţi, această relaţie nu poate exista cand părinţii se află pe pozitii de competitie in instantă. Aşa cum am mai arătat şi in alte randuri, prin functia educativă a medierii, părinţii au posibilitatea de a face alegeri care să fie in acord atat cu interesele lor cat şi cu interesele copiilor lor, asigurand astfel o calitate a vietii tuturor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: